Купи от строител – новото място за покупка на жилища

Купи от строител – най-новият портал за покупка на недвижими имоти директно от строителя

Купи от строителЕкипът на „Купи от строител“ има удоволствието да Ви представи най-новия портал за недвижими имоти, специализиран за директни покупко-продажби между строител (инвеститор) и краен купувач – kupiotstroitel.bg. Порталът цели да събере на едно място Жилищни сгради в проект, които се предлагат директно от строители (инвеститори), а от друга страна крайни клиенти, които искат да направят покупка /или да наемат/ имот директно от създателите му.

Информация за жилища в продажба може да се намери под различни форми на различни места – портали, собствени сайтове на строители (инвеститори), предложения от брокери на недвижими имоти, но не и на едно единствено място специализирано за новопостроени имоти, в проект или завършени. Мястото, на което са събрани по-добрите строители е kupiotstroitel.bg.

Именно една фраза, която чухме многократно крайните купувачи на имоти ни накара да създадем портала – купи от строител. Предпочитанията на не малко потенциални купувачи са именно да се свържат директно със строителя (инвеститора). Не само заради по-малко разходи и спестяване на комисиона за брокер, но и за да научат и се убедят сами в качественото изпълнение на сградите.

Едноименният портал kupiotstroitel.bg е мястото, от което потребителите ще могат да получат многообразие от предложения за директна покупка без посредник и съответно допълнително заплащане под формата на комисиона за брокер недвижими имоти.

От друга страна строителите (инвеститорите) ще имат собствено място, на което да позиционират проектите си и/или вече завършени обекти за продажби или отдаване под наем.

Имат възможност да се възползват и от платена услуга – интерактивно разпределение на етажите, на база на собствените им 3D модели. По този начин визуализирани жилищата стават още по-атрактивни за бъдещите купувачи.

Безплатни консултации за банково финансиране при покупка на имот

Всички се радваме на благоприятна среда за строителството и покупко-продажбите на имоти. Не малък принос за това има и лесно достъпното банково финансиране /лихвите за Жилищни кредити са на рекордно ниски нива/. Един от основните партньори на сайта е регистрирания кредитен посредник Creditchoice Ltd. При желание от потенциалните клиенти, могат да получат безплатни консултации за банково финансиране за тяхната покупка – creditchoice.bg

Сайта позволява на строителите (инвеститори) да създават собствени профили, чрез които да управляват обявите си за продажби. Крайните купувачи се свързват с представител на строителя (инвеститора), с когото координират и реализират своята покупка.

Времето за този портал е именно сега

Момент, в който новото строителство запазва темповете от последната година. Само за второто тримесечие на 2019 г. са въведени в експлоатация повече от 630 нови жилищни постройки.

Ще подкрепим това твърдение с малко статистика:

Въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища през второто тримесечие на 2019 година (по предварителни данни от Националния статистически институт)

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради през второто тримесечие на 2019 г. е 632, а новопостроените жилища в тях са 2 250. Спрямо второто тримесечие на 2018 г. сградите са с 60 повече, или с 10.5%, а жилищата в тях намаляват с 34, или с 1.5%.

От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през второто тримесечие на 2019 г. със стоманобетонна конструкция са 77.4%, с тухлена – 19.3%, с друга – 2.5%, и с панелна – 0.8%. Най-голям е относителният дял на новопостроените къщи (75.9%), следвани от жилищните кооперации (14.9%). В сравнение с второто тримесечие на 2018 г. се наблюдава увеличение в броя на новопостроените къщи, жилищните блокове и сградите от смесен тип, докато броят на новопостроените вили намалява.

Най-много жилищни сгради са въведени в експлоатация в областите Варна – 101 сгради с 569 жилища. Пловдив – 63 сгради с 211 жилища в тях. Бургас – 56 сгради с 369 жилища в тях.

Най-висок е дялът на новопостроените жилища с две стаи (35.8%), следват тези с три стаи (34.0%), а най-нисък е дялът на жилищата с шест и повече стаи – 3.1%.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2019 г. е 201.7 хил. кв. м, или с 2.5% по-малко в сравнение със същото тримесечие на 2018 г. Жилищната площ се увеличава с 14.3% до 144.8 хил. кв. метра. Същевременно средната полезна площ на едно новопостроено жилище намалява от 90.6 кв. м през второто тримесечие на 2018 г. на 89.6 кв. м през същото тримесечие на 2019 година. Най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище е регистрирана в областите Видин – 225.5 кв. м, и Силистра – 192.8 кв. м. Най-малка – в областите Благоевград – 56.2 кв. м, и Велико Търново – 64.3 кв. метра.

kupiotstroitel.bg – новото място за покупка на жилища от по-добрите строители!